15:30

IFK Fjärås

Referat: Varbergs GIF - IFK Fjärås

I afton var det IFK Fjärås som skulle stå för motståndet. Vi mötte deras andra lag i våras med klar vinst till GIF men detta lag är deras förstalag vilket såklart skulle bli helt annat motstånd. Fjärås har heller inget 9-mannalag så detta är dera "toppade" P12-lag

Matchen började med ett visst övertag för Fjärås i bollinnehav men vi höll tillbak dem utan att de fick några riktigt farliga chanser. Dock kunde Fjärås efter knappa 10 minuter sätta in ett ledningsmål. Vi kände ändå att vi hade ett bra driv i spelet och att växte mer och mer in i matchen. Vi spelade diciplinerat i försvaret och kom helt rätt i markeringarna. Vi hade också några fina anfall där vi provade olika uppspelsvarianter vi tränar på. I mitten av halvleken fick vi ett sådant fint anfall där vi flyttade bollen mycket diagonalt med några fina passningar som friställde vår högermitt som kunde trycka in kvitteringen bestämt bakom Fjärås målvakt.

Vi fortsatte ett fint spel och spelade helt jämt med de äldre Fjäråskillarna. I slutet av halvleken får vi till en fin passning till vår topp som accelererar förbi sin Fjäråsback och placerar bollen hårt i nättaket till ledningsmål för GIF.

I halvtid pustar vi ut och samlar krafter. Det kostar på fysiskt att spela mot större killar men det är ju det vårt deltagade i P12 går ut på, att växa mer än vad vi gör mot P11-lag.

I andra halvlek går vi ut och fortsätter ett fint spel och första 5-6 minuterna har vi ett litet spelövertag. Dock får Fjärås till en kontring där deras topp lyckas komma mellan våra backar och placera in kvitteringen. Det ger Fjäråskillarna en energikick och vi märker att de börjar spela mer fysiskt. Några minuter senare slås en hög boll mot vårt straffområde där deras topp går upp högt med knäna mot Isak som av naturliga skäl inte vill bli mosad. Bollen slinker förbi och in i mål till ledning för Fjärås. Var väl inte glasklart regelmässigt men nog ska målvakten vara ganska fredad... : (

Resten av halvleken kantas av både ont i ben, fötter och huvud av det mycket tuffare spelet i andra halvlek och vi hörde av deras tränare efteråt att det kanske inte var det snyggaste spel de presterat... Vi kom helt av oss i det mesta och orkade helt enkelt inte komma tillbaks. Sluteresultatet speglar på intet sätt vår insats i största delen av matchen, även om en 3:a hade suttit fint i protokollet.

Vad vi tar med oss från denna match är de första 40 minuterna där vi, för att citera Kenny i halvtid, "spelar grymt bra". Det är andra matchen i rad i P12 där vi leder i halvtid men inte riktigt orkar ända in i kaklet mot de större 12-åringarna. Vad vi ska komma ihåg ytterligare är att det är andra matchen i rad där vi kommer tillbaks efter motgång vilket bevisar en fantastisk kämpaanda i laget. Det är även otroligt roligt att inte ett negativt ord sades om vårt eget lag trots att siffrorna rann iväg lite under andra halvlek uatn vi står upp för varandra. Det är en jätteseger i sig!

Hoppas alla inser vilken bra prestation killarna gör i denna match och att vi för varje match lär oss mer och mer och blir starkare och starkare. både fysist och mentalt. En match kvar i P12 Klass 1 Halland återstår och vi går in in den och gör vårt bästa som det bra lag vi är. Kan inte nog påminna om att vi spelat oss till en plats i Klass 1 Halland för de bästa P12 7-mannalagen i Halland!

Tack till alla grabbar för en bra insats och till alla supportrar som troget ställer upp!